Ce filme am mai văzut [listă cu update periodic]

Dacă ești în căutarea unor idei de filme și vrei să afli și câteva cuvinte înainte – nu se vor a fi recenzii de film sau spoilere -, atunci ești unde trebuie.

Mai jos vom “crește” o listă cu filmele pe care le vedem noi, mai bune sau mai rele – în funcție de inspirația și cheful de moment.

  • Ultimul film văzut va fi întotdeauna primul*
  • Filmul care ne-a impresionat va fi semnalat cu “Recomandăm!
  • Listă cu update periodic

lista-filme-vazute-dordetur

*Beauty and the Beast / Frumoasa și Bestia

În primul rând, în filmul ăsta toată lumea are talent la cântat. 😊 Așadar, să te aștepți la scene musical. Povestea rămâne cea clasică, în caz că ai uitat-o e un prilej potrivit să ți-o amintești. Pe scurt, se caută o candidată (frumoasă, deșteaptă și dintr-un sat mărginaș – gen Fata de la țară) pentru a rupe blestemul la care este supus un prinț (ajuns un fel de Chewbacca) cu stare materială excelentă și fără cine știe ce maniere. Altfel, povestea se încheia chiar rapid.

Verdict: exceptând câteva scene musical prelungite cât se poate de mult și un Gaston enervant, de parcă toată lumea era a lui, povestea cu toate acțiunile și momentele ei este, hai să zicem, bunicică. În plus, s-ar putea să pui de 2-3 ori pe repeat coloana sonoră (Ariana Grande ??? & John Legend/Celine Dion).

 

Victoria and Abdul

Iată un film cu greutate monarhică. Un film biografic despre Regina Victoria a Imperiul Britanic (interpretat de Judi Dench – credem că o actriță mai bună nu exista), și indianul Abdul, care îi devine un carismatic și devotat servitor. Filmul este despre istoria anului 1887, despre manevre politice și nemulțumiri la curtea regală privind ascensiunea lui Abdul și, de ce să nu spunem pe nume, despre ranguri sociale înalte ce abuzează cu rasism și cruzime de superioritatea în drepturi.

Verdict: Cu multe aspecte interesante, tragicomice și un final cu încărcătură emoțională, filmul merită vizionat cu siguranță. Totodată, ne-a plăcut să vedem cam ce protocoale monarhice se practicau și până unde ducea înțelepciunea indiană. Te-am făcut curios? Recomandăm!

 

Aloha

Despre unele situații ale dragostei, peisajele din Hawaii și, bineînțeles, ceva interese politico-militare aka să facem haz de necaz de băștinași. Povestea este fără greutate cinematografică, mesajul social este bunicel, dar concentrarea este minimă, fiindcă Bradley Cooper stă cam rău cu sentimentele și emoțiile. Ba Emma Stone, Ba Rachel McAdams. Până la urmă o alege pe… o să vezi tu…

Verdict: De pus pe lista easy/chill. Poate doar pentru cei care îi apreciază pe unii dintre actori să fie musai. Rămânem cu ideea principală, Aloha!

 

Molly’s Game / Jocuri Secrete

Dacă vrei să vezi un film bun, atunci Molly Bloom (adică Jessica Chastain, destul de sexy și tot pe-atât de expresivă ) te va conduce prin povestea vieții ei. De la sport (sărituri cu schiuri) la jocuri de noroc de esență tare (aka poker), acuzații FBI și chestii de avocatură/tribunal. Aici își face apariția Idris Elba, al cărui rol contribuie la nota filmului. Kevin Costner? Vremea de macho a trecut, acum e doar tătic! 😊

Verdict: un film de luat în considerare (și de văzut, dacă nu îl uiți prin wishlist), captivant și cu câteva texte faine de morală. Recomandăm!

 

Battle of the Sexes / Bătălia sexelor

Un film biografic care dezvăluie apariția WTA în circuitul tenisului mondial, scandalurile sexuale și dependețele vremurilor din anii ’70.  Cu o Emma Stone cam la fel de simpatică și jucăușă și un Steve Carell cam nepotrivit și obosit în replici, filmul transpune un subiect tabu al umanității: egalitatea dintre sexe.

Verdict: cu un final așteptat + câteva momente interesante, filmul plictisește un pic, dar te reînvie când și când. Game, set, match de circa 2 ore. Cam mult.

 

Blade Runner 2049

Pelicula lui Ridley Scott din 1982, reactualizată în 2017.  Filmul este despre un viitor nu foarte îndepărtat al inteligenței artificiale și al clonelor/replicilor umane care trebuie eliminate după expirarea contractului de muncă – fără previz sau șmecherii. Un LAPD al anului 2049 și un Ryan Gosling curios și mai “uman” decât trebuie, pe post de Indiana Jones tehnologizat, în aflarea unor adevăruri.

Verdict: în așteptarea indiciilor și a lui Harisson Ford – pensionarea nu e o idee rea – filmul te va ține pe baricade. Asta înseamnă concentrare la detalii și notificările facebook lăsate deoparte. 😊

 

Murder on the Orient Express | Crima din Orient Express

Bazat pe romanul cu același nume al Agathei Christie, filmul te poartă într-o călătorie pe șine cu legendarul tren IR98765… Orient Express. 13 personaje controversate, o crimă misterioasă și un detectiv cu onorarii mari 😊 – Hercule  Poirot – care trebuie să găsească, în stilul caracteristic, o elucidare a situației.

Verdict: cu câteva faze amuzante, momente de suspans și pronosticuri (pariate greșit!) privind făptașul crimei, fimul te ține captiv chiar dacă acțiunea nu e chiar acțiune și se petrece într-un singur loc.

 


Te așteptăm să socializăm pe Facebook.

Abonează-te la articolele noastre AICI.

Lasă un comentariu | Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *